Figyelem, ez durva lesz: ennyibe fog kerülni az egynapos autópályamatrica

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem, ez durva lesz: ennyibe fog kerülni az egynapos autópályamatrica

Március végén vezethetik be az egynapos autópályamaricát itthon. A motorkerékpárokra és személyautókra váltható D1-es matrica 5.150 forint lesz.

A rendelet annyit mond, hogy az éves matrica árának legfeljebb 9 százalékába kerülhet, ez alapján a D2-es díjkategóriába tartozó járművekre akár 7.315 forintot is lehet fizetni. (A D1-es kategória épp csak, 3 forinttal marad el a felső határtól.) A matrica 24 órán keresztül érvényes, de oda kell figyelni, hogy ne lépje túl az autós a megadott időkeretet - írja az autópályamatrica.hu.

Bár az egynapos matrica alig lesz olcsóbb, mint a 10 napos (az 6400 forintba kerül), a cikk szerint annak érdemes megvennie, aki:

  • tévedésből hajtott fel fizetős útszakaszra, hiszen 60 percen belüli vásárlással elkerülhető a bírság,
  • aki csak átutazik az országon,
  • vagy hosszabb utazásra megy, nem használja 10 napon belül ismét a pályát.

Az oldal készített egy felmérést is az új matricával kapcsolatban. Csaknem az összes kitöltő úgy gondolja, kell egynapos matrica, de a többségnek csak akkor érné meg, ha 500-1000 forintba kerülne.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

autópálya matrica

ár

autopálya