Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az M70-es építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az  M70-es építésének

Az M70-es autóút sztrádává alakításához szükséges földet többek közt a Murarátka és Letenye között termelik ki egy szőlőhegy oldalából, a föld nemrég megcsúszott.

Az M70-esen a megépítése utáni években több súlyos és halálos baleset is történt, ezért született meg a döntés, hogy a gyorsforgalmi utat négy sávosra bővítik és autópályává építik át.

Lehetséges, hogy a pince épülete is a mélybe zuhan, mivel a falai a földmozgás következtében emberkarnyi szélességben megrepedtek. Ha az épületa nem is dől össze, akkor is használhatatlanná vált.

A munkálatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi, elmondásuk szerint a mérnökök tervének megfelelően használják a beszállítási útvonalakat. A Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztálya már vizsgálja a problémát, a kártérítés mértékét a vizsgálat után lehet majd megállapítani.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

m70

autópálya

autóút

pince

föld

földcsuszamlás