Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az M70-es építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az  M70-es építésének

Az M70-es autóút sztrádává alakításához szükséges földet többek közt a Murarátka és Letenye között termelik ki egy szőlőhegy oldalából, a föld nemrég megcsúszott.

Az M70-esen a megépítése utáni években több súlyos és halálos baleset is történt, ezért született meg a döntés, hogy a gyorsforgalmi utat négy sávosra bővítik és autópályává építik át.

Lehetséges, hogy a pince épülete is a mélybe zuhan, mivel a falai a földmozgás következtében emberkarnyi szélességben megrepedtek. Ha az épületa nem is dől össze, akkor is használhatatlanná vált.

A munkálatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi, elmondásuk szerint a mérnökök tervének megfelelően használják a beszállítási útvonalakat. A Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztálya már vizsgálja a problémát, a kártérítés mértékét a vizsgálat után lehet majd megállapítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

m70

autópálya

autóút

pince

föld

földcsuszamlás