Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az M70-es építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az  M70-es építésének

Az M70-es autóút sztrádává alakításához szükséges földet többek közt a Murarátka és Letenye között termelik ki egy szőlőhegy oldalából, a föld nemrég megcsúszott.

Az M70-esen a megépítése utáni években több súlyos és halálos baleset is történt, ezért született meg a döntés, hogy a gyorsforgalmi utat négy sávosra bővítik és autópályává építik át.

Lehetséges, hogy a pince épülete is a mélybe zuhan, mivel a falai a földmozgás következtében emberkarnyi szélességben megrepedtek. Ha az épületa nem is dől össze, akkor is használhatatlanná vált.

A munkálatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi, elmondásuk szerint a mérnökök tervének megfelelően használják a beszállítási útvonalakat. A Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztálya már vizsgálja a problémát, a kártérítés mértékét a vizsgálat után lehet majd megállapítani.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

m70

autópálya

autóút

pince

föld

földcsuszamlás