Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az M70-es építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az  M70-es építésének

Az M70-es autóút sztrádává alakításához szükséges földet többek közt a Murarátka és Letenye között termelik ki egy szőlőhegy oldalából, a föld nemrég megcsúszott.

Az M70-esen a megépítése utáni években több súlyos és halálos baleset is történt, ezért született meg a döntés, hogy a gyorsforgalmi utat négy sávosra bővítik és autópályává építik át.

Lehetséges, hogy a pince épülete is a mélybe zuhan, mivel a falai a földmozgás következtében emberkarnyi szélességben megrepedtek. Ha az épületa nem is dől össze, akkor is használhatatlanná vált.

A munkálatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi, elmondásuk szerint a mérnökök tervének megfelelően használják a beszállítási útvonalakat. A Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztálya már vizsgálja a problémát, a kártérítés mértékét a vizsgálat után lehet majd megállapítani.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

m70

autópálya

autóút

pince

föld

földcsuszamlás