Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az M70-es építésének

HelloVidék   
  Megosztom
Váratlan földcsuszamlás: egy borospince már áldozatul esett az  M70-es építésének

Az M70-es autóút sztrádává alakításához szükséges földet többek közt a Murarátka és Letenye között termelik ki egy szőlőhegy oldalából, a föld nemrég megcsúszott.

Az M70-esen a megépítése utáni években több súlyos és halálos baleset is történt, ezért született meg a döntés, hogy a gyorsforgalmi utat négy sávosra bővítik és autópályává építik át.

Lehetséges, hogy a pince épülete is a mélybe zuhan, mivel a falai a földmozgás következtében emberkarnyi szélességben megrepedtek. Ha az épületa nem is dől össze, akkor is használhatatlanná vált.

A munkálatokat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. végzi, elmondásuk szerint a mérnökök tervének megfelelően használják a beszállítási útvonalakat. A Baranya Megyei Kormányhivatal Hatósági Főosztály Bányászati Osztálya már vizsgálja a problémát, a kártérítés mértékét a vizsgálat után lehet majd megállapítani.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 45 318 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,6 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 45 639 forintos törlesztőt (THM 13,95%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bor

borászat

m70

autópálya

autóút

pince

föld

földcsuszamlás