Ilyen még nem volt a magyar iskolákban: erre tanítják a diákokat Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt a magyar iskolákban: erre tanítják a diákokat Debrecenben

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola egyike annak az öt iskolának, amely az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Iskolakerti Alapozó Alprogram 2019 mentoráló hálózatának tagja lett - írja a haon.hu.

Kertépítő programhoz csatlakozott a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola. A különleges foglalkozások célja az, hogy új iskolakertek hozzanak létre, valamint a meglévők fejlesztése és a mentor intézmények kialakítása, felkészítése. Az iskola tanárai egy iskolakert-vezetők képzésében vesznek majd részt, amely során folyamatos szakmai segítséget kapnak szakértőktől. Ahhoz, hogy az iskolában könnyedén elégezhessék munkájukat, másfél millió forint értékű eszközöket és felszereléseket kapnak.

A technika tanításában és az iskolakert-művelésben egy hiány pótlására van szükség. Az iskolákból az elmúlt harminc évben eltűntek az iskolakertek, holott a gyerekeknek szükségük van mezőgazdasági jellegű ismeretekre, hogy képesek legyenek élhető környezetet teremteni maguk körül. Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegye Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért hívta életre ezt a programot. Azokat az intézményeket keresték a mentori feladatok ellátására, amelyeknek folytonosság volt az életében, amelyeknek mindig is volt iskolakertje, s ezért egy kicsit többre jutottak azoknál, akik csak most kezdik

– mondta Burger Angéla Erzsébet intézményvezető. Kiemelte azt is, hogy az iskola kertjében ötvözik a hagyományokat és az új technológiákat, hogy a mostanra kialakult természettől egyre inkább elidegenedő világban megismertessék és megszerettessék a természetes körülmények között folyó munkát, növénytermesztést. A május 10-én tartják meg a továbbképzéseket, ahová az ország minden részéből érkeznek pedagógusok.

(Kiemelt kép: Potyók Izabella - haon.hu)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

iskola

kert

kertépítés

magaságy