Ilyen még nem volt a magyar iskolákban: erre tanítják a diákokat Debrecenben

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen még nem volt a magyar iskolákban: erre tanítják a diákokat Debrecenben

A Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola egyike annak az öt iskolának, amely az Országos Iskolakert-fejlesztési Program Iskolakerti Alapozó Alprogram 2019 mentoráló hálózatának tagja lett - írja a haon.hu.

Kertépítő programhoz csatlakozott a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola. A különleges foglalkozások célja az, hogy új iskolakertek hozzanak létre, valamint a meglévők fejlesztése és a mentor intézmények kialakítása, felkészítése. Az iskola tanárai egy iskolakert-vezetők képzésében vesznek majd részt, amely során folyamatos szakmai segítséget kapnak szakértőktől. Ahhoz, hogy az iskolában könnyedén elégezhessék munkájukat, másfél millió forint értékű eszközöket és felszereléseket kapnak.

A technika tanításában és az iskolakert-művelésben egy hiány pótlására van szükség. Az iskolákból az elmúlt harminc évben eltűntek az iskolakertek, holott a gyerekeknek szükségük van mezőgazdasági jellegű ismeretekre, hogy képesek legyenek élhető környezetet teremteni maguk körül. Az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegye Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezért hívta életre ezt a programot. Azokat az intézményeket keresték a mentori feladatok ellátására, amelyeknek folytonosság volt az életében, amelyeknek mindig is volt iskolakertje, s ezért egy kicsit többre jutottak azoknál, akik csak most kezdik

– mondta Burger Angéla Erzsébet intézményvezető. Kiemelte azt is, hogy az iskola kertjében ötvözik a hagyományokat és az új technológiákat, hogy a mostanra kialakult természettől egyre inkább elidegenedő világban megismertessék és megszerettessék a természetes körülmények között folyó munkát, növénytermesztést. A május 10-én tartják meg a továbbképzéseket, ahová az ország minden részéből érkeznek pedagógusok.

(Kiemelt kép: Potyók Izabella - haon.hu)

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

iskola

kert

kertépítés

magaságy