Döntöttek: bővülni fog az iskolakert-fejlesztési program

HelloVidék   
  Megosztom
Döntöttek: bővülni fog az iskolakert-fejlesztési program

Az agrártárca számára fontos célkitűzés a városi zöldfelületek megőrzése és bővítése, a helyi közösségek fejlesztése – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár az Országos Iskolakert-fejlesztési Program rendezvényén, kedden, Budapesten.

A helyettes államtitkár az eseményen fontosnak nevezte, hogy a természeti környezet szépségeire nyitott, azokra vigyázó, felelős, környezettudatos generációk nőjenek fel. László Tibor Zoltán emlékeztetett, az Agrárminisztérium célkitűzéseinek gyakorlati megvalósításához az egyik legmegfelelőbb közösségi helyszín és zöldfelület az iskolakert.

A tárca örömmel támogatta az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitasz és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara ezirányú kezdeményezéseit. Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program első ütemeként 2019 januárjában elindult az Iskolakerti Alapozó Alprogram, amelynek keretében az Agrárminisztérium 50 millió Ft támogatással 50 iskolakert létrehozását, illetve továbbfejlesztését tette lehetővé – erősítette meg a helyettes államtitkár.

László Tibor Zoltán bejelentette, hogy a minisztérium a jövőben is támogatni kívánja a programot, kiterjesztve azt az óvodákra is. Hangsúlyozta: azt szeretnénk, ha a felnövekvő gyermekek közül minél többen megismerkednének a kertművelés fortélyaival, a természet körforgásával és megtapasztalnák a szabadban végzett munka szépségeit. Az Alapozó Alprogram egyedülálló és példaértékű szövetsége új taggal bővül: a jelentős szakmai tudással és tapasztalattal rendelkező Kék Bolygó Alapítvány csatlakozásával tovább szélesedik, színesedik az Iskolakert-fejlesztési Program által nyújtott lehetőségek palettája - hívta fel a figyelmet a helyettes államtitkár.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

iskola

iskolakert

fejlesztés

program

agrár

zöldfelület

város

oktatás