Borzasztó állapotok: mutatjuk, mely települések levegője vált veszélyessé, egészségtelenné

HelloVidék   
  Megosztom
Borzasztó állapotok: mutatjuk, mely települések levegője vált veszélyessé, egészségtelenné

Tegnap Putnokon veszélyes, Ajkán Kazincbarcikán, Miskolcon, Nyíregyházán, Sajószentpéteren, Salgótarjánban egészségtelen volt a levegő minősége a Nemzeti Népegészségügyi Központ levegőhigiénés értékelése alapján.

Ahogy írták, további nyolc településen kifogásolt volt a levegőminőség. Az érintett településeken a kisméretű aeroszol részecskék (PM2.5) napi átlagkoncentrációja meghaladta a rövid távú egészséghatások szempontjából irányadó küszöbérértéket.

A légszennyezettség rövid távon elsősorban légúti tüneteket okoz (pl. köhögés, légúti irritáció, nehézlégzés), azonban hosszú távon növeli a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is.

Veszélyes és egészségtelen levegőminőség esetén az érzékeny lakosságcsoportba tartozók (gyermekek, a várandós kismamák, az idősek, a krónikus légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri betegségben szenvedők) keveset tartózkodjanak a szabadban.

A krónikus légzőszervi betegségben szenvedők tünetei súlyosbodhatnak, így javasoljuk, hogy mindig legyen kéznél a készenléti gyógyszerük (pl.: inhalátor) kedvezőtlen levegőminőség esetén.

A térkép ide kattintva elérhető.
A térkép ide kattintva elérhető.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nemzeti népegészségügyi központ

putnok

ajka

kazincbarcika

miskolc

nyíregyháza

sajószentpéter

salgótarján

levegőminőség

veszélyes

egészségtelen