Megható: a helyiek így gondoskodnak Suriról, a túl korán érkezett fehér gólyáról

HelloVidék   
  Megosztom
Megható: a helyiek így gondoskodnak Suriról, a túl korán érkezett fehér gólyáról

Idén is Suri lett az első teleléséből hazatérő fehér gólya Magyarországon, pechjére azonban nem éppen tavaszi időjárás fogadta vassurányi fészkében. A falubeliek azonban megható módon gondoskodnak róla.

Ahogy évek óta mindig, most is február második hetében landolt Suri a vassurányi fészkébe.A helyiek gondoskodásának hála, az extrém hidegek ellenére sincs azonban semmi baja a fehér gólyának - írják a Surinak címzett Fecabook-oldalon. Többen aggódtak érte, mondván szegény fehér gólya idén valóban belerepült a tél legkegyetlenebb - jeges széllel megspékel hó, ónoseső csapadék elegyébe.

A február 12-ei érkezése után a vassurányiak ételt és vizet is tettek ki neki, amit állítólag érdeklődve megnézett, de akkor még nem evett belőle, inkább a réten és a közeli szántóföldön keresgélt. Az etetéssel később is próbálkoztak, akkor már nagyobb sikerrel jártak, adtak neki vizet is, mivel a természetes lelőhelyek befagytak.

Suri a hírek szerint továbbra is jól van:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fehér gólya

suri

tél