Ezt aztán fújhatjuk: az adagolást betartva bátran használhatjuk a rovarriasztókat

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Ezt aztán fújhatjuk: az adagolást betartva bátran használhatjuk a rovarriasztókat

36 vizsgált szúnyog- és kullancsriasztó szert talált biztonságosnak a Tudatos Vásárlók Egyesülete, amennyiben a csomagoláson feltüntetett adagolást és korlátozásokat betartják a fogyasztók. A termékek az optimális koncentrációban biztosítanak bizonyos fokú védelmet, aminél akkor sem tudnak többet, ha valaki többször fújja be magát velük.

A Tudatos Vásárlók Egyesülete által vizsgált 36 szúnyog- és kullancsriasztó szer biztonságos, de csak akkor, ha a címkén feltüntetett adagolást és korlátozásokat betartják a fogyasztók, hívta fel a figyelmet legújabb terméktesztje alapján az egyesület.

A teszthez a legkönnyebben hozzáférhető szereket keresték, ezért magyar nyelvű internetes oldalakról rendeltek, illetve szupermarketekben, drogériában vásároltak.

A termékek értékelése során találkoztak azzal a jelenséggel is, hogy ugyanazzal a márkanévvel forgalmaznak aeroszol és pumpás spray formátumú szereket, de ezekben a hatóanyag aránya vagy maga a hatóanyag különböző.

Az egyesület szerint a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről. Az esetleges allergén, irritáló hatások esélye a szakirodalom alapján alacsony, de az érintetteknél javasolják a problémás hatóanyag kerülését, és a gyerekekre különösen fontos figyelni.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rovarriasztó

kullancs

szúnyog

légy

termék

tudatos vásárlók egyesülete

allergén

fogyasztók

nyár

kert