Fokozódik a kánikula, de a hőség mellett az ég is leszakadhat: zivatarok, záporok jönnek

HelloVidék   
  Megosztom
Fokozódik a kánikula, de a hőség mellett az ég is leszakadhat: zivatarok, záporok jönnek

Az ország nagy részén vasárnap és hétfőn napközben is sok napsütésre számíthatunk, de helyenként kialakulhatnak záporok és zivatarok az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint. Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani az északi megyékben és Pest megyében, itt a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél, jégeső is. A következő napokban tovább fokozódik a hőség, a jövő hét nagyobb részén 30 fok felett, néhol 38, 39 fok körül alakulnak a csúcsértékek. Változás legkorábban a hét vége felé érkezhet.

Vasárnap délután a Dunántúlon (legjobb eséllyel ÉNY-i megyéken) vonulhat át egy-egy zivatar. Késő estétől nagyjából a Győr - Szeged városok közti széles sávban nagyobb számban alakulhatnak ki zivatarok, melyek erősödve északkelet felé helyeződhetnek át. Intenzívebb zivatarokkal így nagyobb valószínűséggel az északi megyékben lehet számolni, de hevesebb jelenségek (viharos szél, felhőszakadás, jég) bármelyiket kísérhetik, írja a met.hu.

Hétfő reggelre megnyugszik a légkör, újabb zivatartevékenység - a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel - csak késő délutántól, az ország északnyugati harmadán valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 30 és 37 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

zápor

zivatar

kánikula

nyár

hőség

országos

időjárás előrejelzés

meteorológia

országos meteorológiai szolgálat