Eldurvult a hódhelyzet: kiakadtak a vidéki gazdák is, sokan az árvíztől tartanak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Eldurvult a hódhelyzet: kiakadtak a vidéki gazdák is, sokan az árvíztől tartanak

Komoly károkat okoznak a fákban és sokfelé árvízveszélyes területeket alakítanak ki a túlszaporodott hódok. Az osztrák-szlovén-magyar hármashatár közelében, a Rába-folyón is megjelentek.

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy túl jól sikerült a hódok visszatelepítése Magyarországra. Ezek az állatok a XIX. században tűntek el az országból, majd 1996-ban kezdték természet-védők a gemenci erdőben szaporítani őket. A hódok ma már hatalmas pusztítást végeznek az ország nyugati részén is. Szentgotthárd környékén most attól is tartanak, hogy egy gyors olvadás után az Alpokból érkező víz nem tud majd lefolyni a mederben. Már most is vannak területek víz alatt a hódok duzzasztói miatt - hangzott el az ATV riportjában.

Lakott területek közelében lévő patakok menti földterületek vannak víz alatt

– nyilatkozta a település polgármestere, Labritz Béla, aki elmondta, hogy az év végén voltak olyan gazdák, akik karácsonyfát vágtak volna ki saját területükről értékesítés céljából, de a hódok okozta útelzárások miatt nem tudták a munkát elvégezni, mert az erdő autóval megközelíthetetlenné vált.

Labritz Béla a minap saját Facebook-oldalán üzent hadat a hódoknak. A polgármester egyszerűen befogatná és elszállíttatná a hódokat oda, ahol nem okoznak károkat:

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 40 156 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,85%), de nem sokkal marad el ettől az MKB Bank 39 988 forintos törlesztőt (THM 7,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hód

pobléma

árvíz