Eldurvult a hódhelyzet: kiakadtak a vidéki gazdák is, sokan az árvíztől tartanak

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Eldurvult a hódhelyzet: kiakadtak a vidéki gazdák is, sokan az árvíztől tartanak

Komoly károkat okoznak a fákban és sokfelé árvízveszélyes területeket alakítanak ki a túlszaporodott hódok. Az osztrák-szlovén-magyar hármashatár közelében, a Rába-folyón is megjelentek.

Egyre többen panaszkodnak arra, hogy túl jól sikerült a hódok visszatelepítése Magyarországra. Ezek az állatok a XIX. században tűntek el az országból, majd 1996-ban kezdték természet-védők a gemenci erdőben szaporítani őket. A hódok ma már hatalmas pusztítást végeznek az ország nyugati részén is. Szentgotthárd környékén most attól is tartanak, hogy egy gyors olvadás után az Alpokból érkező víz nem tud majd lefolyni a mederben. Már most is vannak területek víz alatt a hódok duzzasztói miatt - hangzott el az ATV riportjában.

Lakott területek közelében lévő patakok menti földterületek vannak víz alatt

– nyilatkozta a település polgármestere, Labritz Béla, aki elmondta, hogy az év végén voltak olyan gazdák, akik karácsonyfát vágtak volna ki saját területükről értékesítés céljából, de a hódok okozta útelzárások miatt nem tudták a munkát elvégezni, mert az erdő autóval megközelíthetetlenné vált.

Labritz Béla a minap saját Facebook-oldalán üzent hadat a hódoknak. A polgármester egyszerűen befogatná és elszállíttatná a hódokat oda, ahol nem okoznak károkat:

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hód

pobléma

árvíz