Páratlan bébibumm: 130 racka bárány látta meg a napvilágot, nézzétek, milyen édesek!

Pais-Horváth Szilvia   
  Megosztom
Páratlan bébibumm: 130 racka bárány látta meg a napvilágot, nézzétek, milyen édesek!

Örömhír Drávaszentesről! Közel 130 vadjuh-bárány látta meg a napvilágot az elmúlt hetekben. A racka anyák közül még néhánynál várható ellés, húsvétra várhatóan körülbelül 140 kisbárány lesz.

Eltelt egy újabb év, megkezdődtek az ellések a drávaszentesi állattartó telepen. Közel 130 racka bárány látta meg a napvilágot az elmúlt hetekben. A racka anyák közül még néhánynál várható ellés; tavasszal várhatóan körülbelül 140 bárány – anyjukkal együtt – kerül kihajtásra a Darányi Borókásba - adta hírül Facebook-oldalán a Duna-Dráva Nemzeti Park.

Az ősi tulajdonságokat őrző igénytelen racka ősei, a vadjuhok feltehetően a népvándorlás során a honfoglaló magyarokkal jutottak a Kárpát-medencébe. A racka szépen göndörödő bunda-fürtjei és a hosszú, V alakban pödrött szarva a magyar pásztorok jó ízlését és állattenyésztési tudását dicsérik. Bőréből hagyományosan tartós ruhadarabok (bekecs, suba, ködmön) készültek, melyekre ügyes kezű szűcsök gyönyörű mintákat hímeztek. Gyapját pedig szűrök és takarók készítéséhez használták. A racka félénk, bizalmatlan, ideges vérmérsékletű juhként ismert, ám vannak olyan egyedek, melyek kimondottan kezesek, ezek a nyájban vezérszerepet töltenek be.

- írták.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

racka

duna-dráva nemzeti park