Kiadták a figyelmeztetést: viharos szél jön, de a folytatásban sem lesz sok köszönet

MTI   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: viharos szél jön, de a folytatásban sem lesz sok köszönet

A kora délutáni órákig főként a magasabban fekvő területeken az északnyugati szelet időnként 70 km/h feletti lökések kísérhetik. A figyelmeztető előrejelzést az ország egész területére, ma éjfélig adták ki. De hozzuk a hétvégi folytatást!

Pénteken gyakran takarhatják felhők a napot. Kezdetben elszórtan északon, északnyugaton és északkeleten, délután már csak kevés helyen alakulhat ki kisebb eső, egy-egy zápor. A nap első felében a nyugatias szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések, majd délután egyre nagyobb területen déliesre fordul a szél, és valamelyest veszít erejéből. Délután 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet - írta az Időkép.

Szombatra egy hidegfront érkezik, emiatt ezen a napon már a hajnali óráktól kezdve sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar viharos széllökésekkel. Este már csak keleten és délen eshet. Kezdetben még a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős, majd napközben az északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős, viharos lökések. A csúcshőmérséklet 12 és 21 fok között alakul, lesznek olyan helyek, ahol délelőtt melegebb lesz, mint délután.

Vasárnap eleinte keleten, délkeleten, délután északnyugaton lehet több felhő az égen, máshol sok napsütésre számíthatunk. Gyenge zápor északon, északnyugaton fordulhat elő. Hajnalban -2, +6 fok közötti értékeket, délután pedig 10-15 fokot mérhetünk.

Hétfőn napos-gomolyfelhős időre van kilátás, de csak néhol északkeleten alakulhat ki átmenetileg gyenge zápor. Élénk, olykor erős lehet a nyugatias szél. Hajnalra többfelé fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet, délután pedig 11-16 fokot mutathatnak a hőmérők. Keddtől ismét egyre melegebb lesz az idő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

szélvihar

hidegfront