Kiadták az országos figyelmeztetést: viharos széllel érkezik itt a lehűlés

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták az országos figyelmeztetést: viharos széllel érkezik itt a lehűlés

Vasárnap estétől hétfő reggelig gyengén és erősen felhős területek, időszakok egyaránt várhatók, főleg délkeleten lehetnek kevésbé felhős körzetek. Helyenként kialakulhat zápor, egy-egy zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. A Dunántúlon az északnyugati, a Dunától keletre az északkeleti szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között valószínű, de az északi völgyekben, valamint a Duna-Tisza közi homokhátságokon ennél hűvösebb lehet a hajnal.

Ma délután minimális a zivatar kialakulási esélye. Estétől a nyugati, északnyugati megyékben növekszik a csapadékhajlam, a záporokat néhány helyen dörgés, villámlás kísérheti. Hétfőn zivatar elszórtan fordulhat elő, az erősebb gócokat esetenként intenzív csapadék (~ 10-25 mm), szélerősödés, illetve jégeső (ált. 1 cm-t nem meghaladó) kísérheti, írja a met.hu.

Megszűnő hőség, viharos szél

A délkeleti tájakon ma még lehet 25 fok körüli középhőmérséklet, de holnapra már ott is tovább mérséklődik a meleg.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de erősebben felhős területek, illetve időszakok is várhatók. Elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel a Dunántúlon és a keleti megyékben. Az északi, északkeleti szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 33 fok között alakul, de nyugaton néhol hűvösebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

időjárás

időjárás-előrejelzés

viharos szél