Elárulta titkát a Házasodna a gazda egyik sztárja, Péter: így keresne rengeteg pénzt

Agrárszektor   
  Megosztom
Elárulta titkát a Házasodna a gazda egyik sztárja, Péter: így keresne rengeteg pénzt

Péter, a Házasodna a gazda sztárszereplője elmesélte, hogy 10 évvel ezelőtt szinte mindent a nulláról kezdte, pályázatok nélkül építette fel azt, amije van, de a mai napig nem sikerült még minden szükséges beruházásra sort kerítenie. Hogy mik a tervei a jövőre nézve, hogyan élte túl az elmúlt idők nehézségeit, és miért próbál küzdeni a magyar agráriumban, az az Agrárszektor cikkéből kiderül.

Az egercsehi gazda, Péter nem számít régi motorosnak a mezőgazdaságban, hiszen 10 éve van az szektorban. Ennek ellenére szívvel-lélekkel végzi a dolgát, és egy igen különleges háziállattal, a magyar szürke szarvasmarhával foglalkozik, nem mellesleg 400 hektáron gazdálkodik. Ahogy mesélte, minden épületet, munkaeszközt a semmiből kellett megteremtenie, ráadásul pályázati pénzeket sem tudott felhasználni, hiszen vagy nem volt jogosult, vagy a feltételeket nem tudta magára vállalni. Mint fogalmazott, még sok beruházásra van szüksége.

Miért éppen szürkemarhákkal foglalkozik?

A szürkemarha egy önálló fajta, feltalálja magát, igazi túlélő típus. Úgy gondoltam, hogy az én hiányos állattartási ismereteim miatt nem biztos, hogy tudnám biztosítani a megfelelő körülményeket igényesebb állatoknak. Tudtam, hogy ez szívós fajta, ezért nagy gond nem lehet, és belevágtam

- mesélte a sztárgazda az Agrárszektornak, majd hozzátette: a szürkemarha felvásárlási ára alacsonyabb, mint a többi marhafajtáé, ráadásul a súlya is lassabban gyarapodik. Így hát akkor éri meg velük foglalkozni, ha a termelő más célra is hasznosítja őket, vagy éppen meg szeretnék rajtuk tanulni a szarvasmarhatartás „csínját-bínját”. Persze, az sem utolsó szempont, ha az állattartó igénybe tudja venni a különböző támogatásokat, feltéve, hogy törzskönyves állatokról van szó. Péter gazda, mint fogalmazott, szeretett volna törzskönyves állományt, de nem kapott a feltételeknek megfelelő állatot. Volt, akivel megegyezett, de végül úgy sem jutott el hozzá egy jószág sem.

Több mint 100 szürkemarhát tart, az egyik legfőbb terve pedig az, hogy kistermelőként is értékesíthessen húsokat, amiket elsősorban hazai piacra tervez - ehhez a feltételek nagy részét már meg is teremtette.

A cikk folytatása ITT, az Agrárszektoron olvasható!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

házasodna a gazda

rtl

eger és környéke