Ezért a látványért érdemes lesz felnézni az égre: gyönyörű jelenséget láthatunk ma este

HelloVidék   
  Megosztom
Ezért a látványért érdemes lesz felnézni az égre: gyönyörű jelenséget láthatunk ma este

Az első őszi telihold 9-én este 18:01-kor kel fel a keleti határaink közelében élők számára, Budapesten 18:13-kor, nyugaton pedig 18:23-kor, ez néhány perccel a napnyugta után következik be, így gyönyörű látványban lehet részünk tiszta idő esetén a National Geographic Magyarország szerint.

Ha éjjel szeretnénk holdfényes tájat fotózni, már jó eséllyel láthatunk szép színes lombú fákat is, azt is érdemes figyelembe venni, hogy 45-50 fok közti magasságba emelkedik éjjel a Hold, így az árnyékok kissé rövidebbek lesznek, mint a nyáron megszokhattuk, írja az ng24.hu.

Hold-Mars együttállás 14-én

A 75 százalékos Hold és a ragyogóan vörös Mars kettősét 3,5 fok választja el egymástól, a távolságuk az éjszaka során csökkenni fog kicsit. Igen nagy magasságba emelkednek, így szinte a fejünk felett láthatjuk majd őket a hajnali órákban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

telihold

holdkelte

égi jelenség