Bosszúság a kiskertben: három virág segíthet, hogy távol tartsd ezt az agresszív gazt

HelloVidék   
  Megosztom
Bosszúság a kiskertben: három virág segíthet, hogy távol tartsd ezt az agresszív gazt

Valószínűleg nem létezik olyan hobbikertész, aki ne találkozott volna még a podagrafűvel. Annak megjelenése igencsak bosszantó, ugyanis nagyon nehéz kiirtani. Az alábbi három növény egyike segíthet abban, hogy távol tartsuk a kertünktől, írja az otthonokesmegoldasok.hu.

Növények a podagrafű ellen

Még mielőtt igazán elkezdődött volna a kerti szezon, már meg is jelent egy nem túl kedvelt növény, a podagrafű. Ahol elkezd nőni, ott más virág nem fog megélni. Vannak azonban olyan virágok, melyek képesek távol tartani a podagrafüvet, méghozzá úgy, hogy elvonják tőle a számára fontos oxigént és vizet, íme:

1. Alpesi tündérvirág

Ez az árnyékszerető növény akár 30 centiméter magasra is megnőhet. Sárga vagy rózsaszín virágai a leveleihez képest kicsik és filigránok, szinte tündérszerűek. Létezik belőlük örökzöld fajta is. Az alpesi tündérvirágot elsősorban talajtakaróként szokták használni. Amit mindig tarts szem előtt: 3-4 évig is eltarthat, hogy ténylegesen takarja a talajt, azaz ennyi idő elteltével lesz annyira sűrű. Ettől függetlenül már a második évtől képes elűzni a podagrafüvet.

2. Tűzgyöngyvirág

Ez a növény nemcsak azért remek választás, mert távo ltartja a podagrafüvet, hanem azért is, mert nagyon szép. Fajtától függően akár 50-90 cm magasra is megnőhet. Nagy levelei eltakarják a talaj nagy részét, és ezek között nőnek ki a virágok, méghozzá áprilistól szeptemberig. Számos színben kapható: léteznek sötétzöld és sötétpiros levelűek, a virágok pedig lehetnek rózsaszínűek és pirosak is. Az ideális ültetési hely félárnyékos, de rendszeres öntözés mellett a napos helyeken is jól érzi magát.

3. Örökzöld keserűfű

Az örökzöld keserűfű csak 20-30 centiméter magasra nő, ettől függetlenül távoltartja a podagrafüvet. Júliustól szeptemberig virágzik. Virágai először fehér színűek, majd idővel erőteljes rózsaszínben pompáznak. A napos helyeket részesíti előnyben, de az árnyékban is el tud élni – ilyenkor azonban kevesebb virág díszíti.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

podagrafű

kiskert

virágok

gaz

gyomnövény