Ez a hét már teljesen elúszott? Mutatjuk, hol és mikor várható zápor, zivatar

HelloVidék   
  Megosztom
Ez a hét már teljesen elúszott? Mutatjuk, hol és mikor várható zápor, zivatar

Az elmúlt napokban ugyan főleg a Dél-Dunántúlon esett a legtöbb eső, de fordul a kocka, hiszen egyre keletebbre vándorol a csapadékzóna. Hétfőn a nap második felében pedig újabb hullámban érkezik a keleti, délkeleti országrész felé a folyékony arany.

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja előrejelzésében, a Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, másutt viszont kisebb-nagyobb mértékben szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró. A tartós csapadék a Tiszántúlra korlátozódik, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar.

A nap második felében ugyanakkor dél, délkelet felől ismét növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható. Késő estére 11 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

A kiadott figyelmeztetés szerint:

  • Eső: A több hullámban érkező csapadékból kedden kiváltképp az Észak-Dunántúlon gyűlhet össze 20 mm feletti, a Kisalföldön 30-40 mm-t meghaladó (helyenként akár a havi átlagos csapadékösszeget elérő) mennyiség.
  • Zivatar: Ma napközben az északnyugati, majd az esti, éjszakai órákban a délkeleti területeken fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket főleg intenzív csapadék kísérhet (> 20 mm, lokálisan ennél több is lezúdulhat), emellett jégeső (1-2 cm), és néhol viharos szél (> 60 km/h) is lehet.

Kedden legkisebb eséllyel és számban északkeleten alakulhatnak ki zivatarok. Másutt a zivatartevékenységhez a maihoz hasonló kísérőjelenségek társulhatnak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dél-dunántúl

eső

zivatar

előrejelzés

időjárás előrejelzés

időjárás