Itt a bejelentés: fontos döntést hoztak ma a fúrt kutakról, ez már HIVATALOS!

Pénzcentrum   
  Megosztom
Itt a bejelentés: fontos döntést hoztak ma a fúrt kutakról, ez már HIVATALOS!

Nem kell utólag sem engedély az 50 méternél nem mélyebbre ásott kutakhoz, az évi vízfogyasztás az ilyen kutakból 500 köbméternél lett meghatározva - írta a Pénzcentrum.

169 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 12 tartózkodás mellett elfogadta a vízgazdálkodásról szóló törvény módosítását az Országgyűlés mia ülésén, így valóban életbe léphet az úgynevezett "kútamnesztia". Ennek értelmében a 2024. január elseje előtt engedély nélkül létesített, 50 méternél nem mélyebb és az első vízzáró réteget el nem érő háztartási kutak teljes körűen mentesülnek az engedélyeztetési kötelezettség alól.

A törvényszöveg értelmében a kockázatmentes területeken a mezőgazdasági célú, 50 méter talpmélységet meg nem haladó és az első vízzáró réteget el nem érő kút létesítését az engedélyköteles körből átsorolták a bejelentésköteles körbe - tehát nem kapunk büntetést, ha ilyen kutat ásattunk, de be kell jelenteni, és engedély szintén nem kell.

Az elfogadott törvény háztartási vízigényt is meghatároz: ez januártól évi 500 köbmétert meg nem haladó mértékű vízhasználattal egyenlő, amelynek célja "természetes személyek ivóvízellátása, vagy személyes és a háztartás vezetésével összefüggő vízszükségletének biztosítása".

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kút

fúrt kutak