Brutális hőség lesz, másodfokú riasztást adtak ki: már tudni, mikor tetőzik a kánikula

MTI   
  Megosztom
Brutális hőség lesz, másodfokú riasztást adtak ki: már tudni, mikor tetőzik a kánikula

Már vasárnap is szikrázó napsütés és igazi strandidő várható. Az ország legnagyobb részén már 30 fok felett alakul a csúcsérték. Délután 30-35 fok közötti csúcsértékekre van kilátás, és ez még csak a kezdet...

Az időkép előrejelzése szerint vasárnap napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb csak néhol - eleinte elsősorban a Dunántúlon, később északkeleten - kóborolhatnak majd gomolyfelhők az égen. Keleten átemenetileg élénk lehet az északi-északnyugati szél, de alapvetően mérsékelt lesz a légmozgás, eső sehol sem várható. Délután 30-35 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Hétfőn eleinte még sokfelé napos időre számíthatunk, de délután északnyugat felől erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, a Dunántúlon és északon már helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A nyugati-északnyugati szél többfelé élénk, helyenként erős lehet. 32-37 fokos kánikulára készülhetünk.

Kedden is sokat süthet a nap, egy-egy zápor csak néhol, elsősorban az északi és az északkeleti tájainkon fordulhat elő. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Délutánra 30 és 36 fok közé melegedhet a levegő.

Szerdán és csütörtökön már többfelé zavarhatják gomolyfelhők a napsütést, és helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Sokfelé élénk lehet a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Folytatódik a kánikula, majd csütörtökön helyenként már 30 fok alatt maradhat a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

kánikula