Kiadták a figyelmeztetést: a hőség mellett jégeső, zivatarok tarolják le az országot

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: a hőség mellett jégeső, zivatarok tarolják le az országot

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kedden délután, este a nyugati határszélre kis eséllyel besodródhat egy-egy gyenge intenzitású zivatar.


 

Mint írták, a napi középhőmérséklet kedden és szerdán az északkeleti területeket leszámítva 25 fok felett, főként a Dél-Alföldön 27 fok körül várható.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Szerda hajnaltól, reggeltől az ország északi, északkeleti felén szintén előfordulhat már dörgés, villámlás, de az érdemi események a nap második felében várhatók. Ekkor egy nyugat felől érkező hidegfronton, illetve annak előterében délután már kipattanhatnak zivatarok, amelyek lokálisan heves jelenségeket produkálhatnak, majd várhatóan estétől egy zivatarrendszer környezetében akár kiterjedtebben is számítani lehet heves kísérőjelenségekre.

Késő estére a zivatarok fokozatosan a keleti országrészre is átterjedhetnek. A legintenzívebb cellákat nagy méretű (2-4, de akár 5+ cm átmérőjű) jégeső, szélvihar (80-100 km/h, de akár 100+ km/h), illetve felhőszakadás (~20-40 mm-t meghaladó csapadékmennyiség) kísérheti, legnagyobb valószínűséggel az ország északi felén.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

zivatar

felhőszakadás

jégeső

országos meteorológiai szolgálat

hőség