Hőguta kerülgeti Európát: pokoli a forróság, de ez vár ránk a folytatásban

MTI   
  Megosztom
Hőguta kerülgeti Európát: pokoli a forróság, de ez vár ránk a folytatásban

Európa legnagyobb részének időjárását anticiklon alakítja, emiatt napos, száraz az idő. Dél felől forró, szubtrópusi eredetű levegő áramlik egyre magasabb földrajzi szélességekre, melynek köszönhetően a dél-európai országokban már többfelé haladja meg a csúcshőmérséklet a 35 fokot, sőt Görögországban nem egy helyen mérnek 40, 41 fokot. A Kárpát-medencében is anticiklonális hatások dominálnak, emiatt napos idő, vasárnap már országos kánikula, részleges hőség várható.

A Brit-szigetek felett elhelyezkedő ciklon hatására Nyugat-Európában és Skandinávia déli részén sok a felhő, arrafelé több helyen esik az eső, Franciaországban egy hidegfront előterében záporok, zivatarok alakulnak ki. Az Egyesült Királyságban az átlagosnál hűvösebb az idő, a legtöbb helyen a 20 fokot sem éri el a hőmérséklet. A Kárpát-medencében is anticiklonális hatások dominálnak, emiatt napos idő, vasárnap már országos kánikula, részleges hőség várható.

A gomolyfelhők este feloszlanak, éjszaka országszerte felhőtlen lesz az ég. Csapadék nem várható. Vasárnap is napos idő ígérkezik, csupán kevés gomolyfelhő lehet az égen. A délies légmozgás szombaton a legtöbb helyen mérsékelt marad, csak az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg a szél, ahol egy-egy erős lökés is előfordulhat. Vasárnap az Észak-Dunántúlon már az északnyugati, másutt a délies szelet kísérhetik élénk széllökések.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

meteorológia

időjárás-előrejelzés

anticiklon

hőség