Jégesővel, viharral érkeznek a heves zivatarok: ezekben a megyékben nagy a veszély

MTI   
  Megosztom
Jégesővel, viharral érkeznek a heves zivatarok: ezekben a megyékben nagy a veszély

Hevesebb zivatarok veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Győr-Moson-Sopron és Vas vármegye területére az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint a két vármegye egyes járásaiban hevesebb zivatar kialakulására kell számítani, a villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is. A Dél-Dunántúlon és a Dél-Alföldön pedig kedden extrém UV-B sugárzás várható.

A meteorológiai szolgálat közölte: hétfőn elsősorban és nagyobb számban az ország északi felén, a nap második felében lehetnek zivatarok, de elvétve másutt sem lehet kizárni kialakulásukat. Az északkeleti tájakon késő délutántól heves zivatar előfordulására is van esély. A zivatarokhoz viharos, 60-80 kilométer/órás széllökések, 1-2 centiméteres jéggel járó jégeső, és helyenként felhőszakadás is társulhat. Intenzív zivatarokat 2-3 centiméteresnél nagyobb jég és károkozó, 90 kilométer/óra feletti szélroham kísérhet.

Az esti órákban a zivatarok lecsengenek északkeleten és elhagyják az országot. Kedd hajnalra virradóra nyugat felől a záporok mellett kis eséllyel zivatarok sodródhatnak a Nyugat-Dunántúl térségébe - írták.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

omsz

zivatarok

záporok

zivatarok

előrejelzés