Ciklonok zavarják meg a kánikulát: heves záporok, zivatarok jönnek ezen a vidéken

MTI   
  Megosztom
Ciklonok zavarják meg a kánikulát: heves záporok, zivatarok jönnek ezen a vidéken

Kontinensünk déli részén továbbra is anticiklon alakítja az időjárást, amely mellé meleg léghullámok társulnak, így a a Földközi-tenger térségében folytatódik a forróság. A csúcshőmérséklet nagy területen meghaladja a 35, helyenként a 40 fokot. Kissé északabbra egy hullámzó frontálzóna képez légtömeghatárt, amely mentén záporok, zivatarok, néhol heves zivatarok is kialakulnak. Európa legészakibb részén ciklonok teszik változékonnyá az időt és több helyen 15 fok alatti maximumok is előfordulnak. A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig eleinte a már említett frontálzóna alakítja, így záporok, zivatarok alakulnak ki, majd csütörtökre kissé megnyugszik az időjárás.

Éjszaka alapvetően csökken a felhőzet, de nyugaton, illetve a déli megyékben maradhatnak felhősebb körzetek, illetve délnyugaton továbbra is lehet csapadék. Csütörtökön eleinte még lehetnek felhős tájak, majd napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű. Záporok, zivatarok kialakulására továbbra is a délnyugati, északkeleti harmadban lesznek jók a feltételek.

A nyugati, északnyugati szél szerdán kisebb, csütörtökön már nagyobb területen élénkül, erősödik meg. Zivatarok mentén viharos, erősen viharos (károkozó) széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 17 és 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 33 fok között várható.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

zivatar

zápor

hőség