Nem nyugszik az időjárás: ezekre a megyékre csaphat le zivatar, jégeső

HelloVidék   
  Megosztom
Nem nyugszik az időjárás: ezekre a megyékre csaphat le zivatar, jégeső

Ahogy az Országos Meteorológiai Szolgálat írja figyelmeztető előrejelzésében, szerdán elsősorban az Északi-középhegységben és az Alföldön (nagyobb eséllyel északkeleten) alakulhatnak ki zivatarok. Minimális eséllyel délután a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat zivatar.

Ahogy az előrejelzésben olvasható, a zivatarokhoz intenzív csapadék (általában 10-30 mm, de északkeleten néhol ennél több), átmenetileg viharos széllökés (~60-80 km/h), esetleg kisebb méretű jég (<1-2 cm) társulhatnak. Estére keleten is megszűnik a zivatartevékenység.

Külön kiemelték, hogy Északnyugaton, valamint a Balaton térségében és a Dunántúl magasabban fekvő részein időnként viharos lökések (60-65 km/h) is kísérhetik az északnyugati irányú szelet. Csütörtökön kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem várható.

Forrás: OMSZ
Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

vihar

zivatar

jég

jégeső