Befellegzik a strandidőnek, még jég is jöhet: hát, ilyen időjárásunk lesz a hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Befellegzik a strandidőnek, még jég is jöhet: hát, ilyen időjárásunk lesz a hétvégén

Ma a déli óráktól elsősorban északkeleten, a Tiszántúlon, valamint északnyugaton alakulhatnak ki zivatarok, melyeket átmeneti szélerősödés (50-70 km/h), intenzív csapadék, esetleg aprószemű jég kísérhet. A zivatartevékenység az éjszakai órákra sem szűnik meg, mivel északnyugat felől egy hidegfront hatására újabb cellák kialakulása valószínű - írtja az OMSZ.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton napos-gomolyfelhős idő ígérkezik. Északnyugaton, északon és északkeleten helyenként zápor, zivatar átmeneti jelleggel kialakulhat. Az északi, északkeleti tájakon élénk, időnként erős lehet a nyugati, illetve a délnyugati szél. Délután 28 és 34 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Vasárnap gyakran takarhatják felhők a napot, és sokfelé kialakulhat eső, zápor, zivatar. Napközben egyre többfelé északnyugatira fordulhat a szél, amelyet élénk, néhol erős lökések kísérhetnek. 22 és 33 fok között alakulhatnak a maximumok, délkeleten lesz a legmelegebb, hidegebb pedig a tartósan felhős, csapadékos tájakon.

Hétfőn változóan napos-felhős időre van kilátás, futó zápor elszórtan az északkeleti országrészben és néhol keleten fordulhat elő. Többfelé élénk, helyenként erős lehet az északnyugati szél. Délutánra 25 és 31 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden eleinte napos idő ígérkezik, majd többfelé megnövekszik a felhőzet, de estig csupán egy-egy zápor fordulhat elő. Este északnyugat felől érkezik eső, zápor, helyenként zivatar. Többfelé élénk, helyenként erős lehet a délies szél. Délután 26-31 fokot mutathatnak a hőmérők. Szerdán kezdetben többfelé, délután már csak helyenként alakulhat ki eső, zápor, zivatar a szeles időben. Pár fokkal mérséklődhet a nappali felmelegedés.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

zápor

nyár

kánikula