Újabb megyékben számolnak le a vérszívókkal: mutatjuk, hol várható szúnyoggyérítés

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb megyékben számolnak le a vérszívókkal: mutatjuk, hol várható szúnyoggyérítés

A héten Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Pest, Vas és Zala vármegyében, összesen 274 településen, 59 ezer hektáron lesz szúnyoggyérítés. A Szigetközben, Komárom térségében, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér és Vas vármegye számos településén avatkoznak be a szakemberek, akik emellett pótolják az előző heti szeles időjárás miatt Szolnok térségében és Zala vármegyében elmaradt munkákat.

Az elmúlt hetek nyárias, meleg időjárásának köszönhetően csökkent a csípőszúnyog-tenyészőhelyek nagysága, és kevesebb vérszívó fejlődött ki. A folyamatos gyérítésnek és az időjárásnak köszönhetően júliusban kevesebb területen volt szükség beavatkozásra, a szúnyogártalom a legtöbb térségben elfogadható szinten maradt. Július végére azonban változott a helyzet, az esők után tömegesen alakultak ki kisebb tenyészőhelyek, sok ezek közül magántelkeken. Szervezett védekezéssel ezek csak korlátozottan érhetők el, holott ott is képesek kifejlődni a szúnyogok. Ezért is fontos egy-egy esőzés után felszámolni, vagy lefedni a kertben létrejött kisvizeket.

A kifejlett szúnyogok ellen platós gépjárművekre rögzített permetező berendezésekkel avatkoznak be a települések belterületein. Az alkalmazott készítményt kis dózisban juttatják ki, ebben a mennyiségben emberekre, háziállatokra és növényekre nincs káros hatással. A kezeléseket napnyugta után hajtják végre, így az irtószerrel a nappal aktív rovarok nem találkoznak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szúnyog

szúnyoggyérítés