Zivatarokra, jégesőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: ezeken a helyeken tombolhat a vihar

HelloVidék   
  Megosztom
Zivatarokra, jégesőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat: ezeken a helyeken tombolhat a vihar

Az északi megyékben erősen felhős idő várható, és zápor, zivatar is előfordul. Ezt követően csökken a felhőzet és a csapadékhajlam, a nyugati, északnyugati határ kivételével több órára kisüt a nap. Délután újra erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, ekkor az Alföldön és északkeleten, estétől a Dunántúlon ismét kialakulhat zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 37 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva várhatók a magasabb értékek. Késő este 20, 27 fok valószínű, írja a met.hu.

Péntek estétől délnyugat felől kiterjedt zivataros rendszer várható, amelyhez a felhőszakadás (30-60, helyenként > 60 mm) mellett kezdetben a már említett heves kísérőjelenségek is társulhatnak. A csapadékrendszer az éjszaka folyamán fokozatosan észak, északkelet felé helyeződik.

Kánikula az Alföldön

Pénteken az ország délkeleti felén fokozódik a felmelegedés, a napi középhőmérséklet ezeken a tájakon általában 25 és 28 fok között alakul (zivatarok környezetében jelentősen visszaeshet a hőmérséklet).

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

előrejelzés

zivatarok

kánikula

szélvihar

jégeső