Figyelem! Itt a katasztrófavédelem friss közleménye: 68 települést érint az akció

HelloVidék   
  Megosztom
Figyelem! Itt a katasztrófavédelem friss közleménye: 68 települést érint az akció

A héten 68 településen és Budapest XXI. kerületében lépnek fel a vérszívók ellen. Csongrád-Csanád megye több településén és a Tisza-tónál lehet majd a gyérítést végző járművekkel találkozni. Kaposváron a múlt héten elmaradt kivitelezést pótolják.

A korábbi csapadékos időjárás következtében számos területen alakultak ki csípőszúnyog tenyészőhelyek. A folyók árterei, az állóvizek növényzettel benőtt szélei és a ház körüli kisvizek egyaránt ideális élőhelyet biztosítanak a szúnyoglárvák számára. Meleg időben akár egy hét alatt is képesek kifejlődni a vérszívók.

A kifejlett szúnyogok ellen a települések belterületén védekeznek platós gépjárműre szerelt permetező berendezésekkel. A készítményt finom permetként, nagyon alacsony dózisban juttatják ki az esti és éjszakai órákban, így a méhekre és más beporzó rovarokra nincs hatással.

A szúnyoggyérítés területi listája és az időpontok nyomon követhető a katasztrófavédelem weboldalán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos katasztrófavédelem

szúnyogirtás

szúnyoggyérítés

megyék

települések