Kiadták a citromsárga figyelmeztetést: ez rondít bele a mai szuper strandidőbe

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a citromsárga figyelmeztetést: ez rondít bele a mai szuper strandidőbe

A nyugodt, nyárias napokat kisebb záporok, zivatarok zavarhatják meg mától - írta az Időkép.

Egy gyenge hidegcsepp rondít bele a nyugodt, nyárias augusztusi időjárásba, melynek hatására a következő napokban többfelé számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására - írta az Időkép.

A Kárpát-medence időjárását ugyanis egyelőre anticiklon határozza meg, de ennek peremén, délkelet felől hidegörvény araszol fölénk - a magasabb légrétegekben hűvösebb légtömegek érkeznek.

Nagyon heves, kiterjedt zivataroktól ugyan nem kell tartanunk, de nem lesz zavartalan a napsütés, kedden délkelet felől már egyre több fátyol- és gomolyfelhő jelenik meg az égen, melyekből bizony záporok, zivatarok is kipattanhatnak majd.

A Tisza-tó 22 fokos, míg a Velencei-tó már 25 fok körüli, úgyhogy bátran fürödhetünk, a víz a tavainkban kellemes, még frissítő, de nem hideg.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán is nyárias, de változékonyabb napra készülhetünk: napos-gomolyfelhős időben lesz részünk, többfelé kialakulhat zápor, zivatar. Csak néhol élénkülhet meg a szél, de zivatarok környezetében erős, viharos lökések is lehetnek. Folytatódik a nyári meleg 28-34 fokos maximumokkal.

Csütörtökön is napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, elszórtan zápor, zivatar ezen a napon is előfordulhat. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel. A legmelegebb órákban 29 és 34 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken és szombaton sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből csak elvétve alakulhat ki rövid ideig tartó zápor. Nem lesz jelentős a légmozgás. Délutánonként 30-35 fokos melegre van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

időjárás előrejelzés