Komoly meglepetéseket tartogat az időjárásunk: forrósággal indul a szerda, aztán jöhet a hidegzuhany

MTI   
  Megosztom
Komoly meglepetéseket tartogat az időjárásunk: forrósággal indul a szerda, aztán jöhet a hidegzuhany

Gyenge hidegfront súrolja szerdán hazánkat, ennek hatására helyenként záporok, zivatarok frissítik fel a Kárpát-medencét. A hőmérséklet viszont nem esik vissza, a nyárzáró lehűlésre még bőven várni kell, vasárnap-hétfőig.


 

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán fátyolos, gomolyfelhős idő várható, de egy gyenge hidegfront hatására már elszórt záporok, zivatarok kialakulhatnak. Északkeleten és nyugaton (főleg az Alpokalján) már eleinte is előfordulhat zápor, zivatar, de kisebb eséllyel másutt is lehet záporos, zivataros csapadék. A szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. Délután 30-36 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, legfeljebb északkeleten és a Dunántúlon alakulhat ki egy-egy zápor. Mérsékelt, néhol élénk északkeleti, keleti szél fújhat. A csúcsértékek 29-35 fok között alakulnak.

Pénteken a gomolyfelhők mellett megnövekszik felettünk a fátyolfelhőzet, de számottevő csapadék nem várható. Legfeljebb északnyugatra sodródhat be egy-egy zápor, zivatar a délután folyamán. A déli-délnyugati szél északnyugaton átmenetileg megélénkülhet. Napközben a hőmérséklet 29-36 fokig emelkedhet.

Szombaton napközben még a hőség és a napsütés lesz az úr, fátyol- és gomolyfelhős lesz az ég. Északon, északnyugaton azonban késő délutántól záporok, zivatarok kialakulhatnak. A Dunántúlon megélénkül a déli szél. A csúcshőmérséklet 30-36 fok között valószínű. Vasárnap egy akár hevesebb zivatarokkal érkező hidegfront vethet véget a hőségnek.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

időjárás

előrejezés

vihar