Ki nem találnád, milyen gyümölcs érik még mindig a Balaton-felvidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Ki nem találnád, milyen gyümölcs érik még mindig a Balaton-felvidéken

Sokaknak még mindig hihetetlen, de érik a Pisztácia, ezzel a felütéssel kezdte TikTok-videóját Badics László, aki még szeptember 22 jelentkezett be a népszerű videómegosztó platformon a Balaton-felvidékről.

Az egzotikus növénykertész a saját maga győződött meg a videóban arról, amit csak nagyon kevesek hittek volna el előzőleg. A szakember egy telejsen egy teljesen kinyílt, érett pisztácián kresztűl mutatta be, hogy igenis még most is finom a rágácsálnivaló.

@treemail.hu #kertészkedés #pisztácia #treemail # pisztácia termesztés #egzotikus # kertészet #dísznövények #dísznövénykert ♬ eredeti hang - treemail.hu

A pisztáciafák átlagosan 10 m magasra nőnek. A pisztácia egy ehető diófajta. A pisztácia fák a magas sótartalmú talajban is gyorsan növekednek, egy fán egy évben körülbelül 50 kg pisztácia mag terem, legnagyobb termelője és exportőre Irán.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

kert

pisztácia

dísznövény

termesztés