Tornádó csapott le Szentes üdülőterületén: háztetőket tépett le, épületeket rongált meg a szél

MTI   
  Megosztom
Tornádó csapott le Szentes üdülőterületén: háztetőket tépett le, épületeket rongált meg a szél

A pénteki csapadékos, szeles időben megdőlt a napi legnagyobb csapadékösszeg rekordja, valamint a fővárosi és országos szélrekord - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szentesen tornádó csapott le, brutális mit művelt az üdülő területén.

Azt írták, pénteken az Északi-középhegységben jellemzően 20 milliméter feletti mennyiségű csapadék hullott, de a kékestetői meteorológiai állomáson 80,5 millimétert mértek, ezzel pedig megdőlt az erre a napra vonatkozó legnagyobb csapadékösszeg rekordja, letaszítva a trónról a korábbi csúcstartó Farkasgyepüt, ahol 1929-ben ugyanezen a napon 62 millimétert regisztráltak.

Az átvonuló ciklont emellett több helyen viharos, helyenként erősen viharos széllökések kísérték, amelyek nyomán két új napi szélrekord is született. Balatonszemesen óránkénti 121 kilométeres széllökést mértek, amely országos szinten megdöntötte az ugyanerre a napra vonatkozó, 2012-ben Kab-hegyen mért óránkénti 113 kilométeres sebességrekordot.

Budapesten, a János-hegyen pedig 103 kilométer/órát rögzített a mérőműszer, így a fővárosban is megdőlt a napi legnagyobb széllökés rekordja. Az előző budapesti csúcsérték 86 kilométer/óra volt, amelyet 2017. október 17-én szintén a János-hegyen mértek.

Szentesen tornádó csapott le, brutális mit művelt az üdülő területén

Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Fotó: MTI/Donka Ferenc

(Kiemelt kép: MTI/Donka Ferenc)

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

országos meteorológiai szolgálat

tornádó

szentes