Havazás karácsonykor? Most kiderül, mire számíthatunk az ünnepek alatt

MTI   
  Megosztom
Havazás karácsonykor? Most kiderül, mire számíthatunk az ünnepek alatt

Az Időkép vezető meteorológusa az ünnepekhez közeledve elárulta: nagy a bizonytalanság a modellekben, a különféle előrejelzések 20 fokos szórást mutatnak.

Évről évre visszatérő téma, melyet a legtöbben már akár 1-2 hónappal az ünnep előtt szeretnének tisztázni. Mi pedig évről évre igyekszünk alaposan szétboncolni a legesélyesebb időjárási forgatókönyveket, de a válasz nem ilyen egyszerű

- kezdte a portál vezető meteorológusa, Nagy-Kurunczi Rita.

Lesz-e idén fehér karácsony? A válasz egészen egyszerű: egyelőre nem tudjuk

- emelte ki a szakember.

Mint mondta, a modellek többsége ugyanis kisebb hullámvasutazás után Luca napjával kezdődően egy nagyobb lehűlést körvonalaz, majd a hétvégétől újra melegedés kezdődik a magasban. Utána viszont rendkívül nagy a bizonytalanság a modellekben, a különböző futások mintegy 20 fokos szórást produkálnak, magyarán szólva még az sem tudják megmondani jelenleg, hogy hideg, sarkvidéki vagy enyhébb, meleg légtömegek áramlanak majd két hét múlva hazánk fölé a magasban.

Így hát mindenkitől azt kérjük, hogy legyen egy kicsit türelmes, ahogyan közeledünk az ünnepekhez, az előrejelzések is egyre pontosabbá válnak és újra kielemezzük majd a lehetséges forgatókönyveket. Addig is, a Fehér lesz-e a karácsony? címet viselő aloldalunkon figyelemmel követhető az éppen legfrissebb, ECMWF alapján készült valószínűségi térképünk. Egy biztos, magasabb hegyeink azért jó eséllyel indulnak a fehér karácsonyi versenyben....

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

havazás

fehér karácsony

hóesés

előrejelzés