Elmérgesedik az időjárás hétvégére? Itt várható ónos eső és havas szitálás

HelloVidék   
  Megosztom
Elmérgesedik az időjárás hétvégére? Itt várható ónos eső és havas szitálás

Döntően borult idő várható, délen, délkeleten átmenetileg szakadozhat, vékonyodhat a felhőzet. Több helyen, több hullámban kell esőre, záporra számítani, legkisebb eséllyel a délkeleti megyékben valószínű csapadék - írja előrejelzésében a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Az előrejelzés szerint Viharsarokban a déli, délkeleti, a nyugati megyékben már az északira forduló szelet kísérik élénk, utóbbi tájon késő estétől erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 16 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, a déli, délkeleti országrészben a magasabb értékekkel. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Estére aztán erősen felhős vagy borult marad az ég, és még mindig több helyen - az ország délkeleti felében egyre kisebb eséllyel - valószínű eső, zápor. Hajnaltól a benyomuló hideg légtömeg hatására

Többfelé élénk, a Nyugat-Dunántúlon erős lesz az északias szél, utóbbi tájon hajnaltól viharos széllökések is várhatók. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között alakul, döntően északnyugaton valószínűek fagypont körüli, illetve az alatti értékek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

ónos eső

havas eső

hétvége