Egyre több a váratlan vendég a kertekben: most újabb település kapott engedélyt az elejtésükre

HelloVidék   
  Megosztom
Egyre több a váratlan vendég a kertekben: most újabb település kapott engedélyt az elejtésükre

Közel két hete kezdték el a vaddisznók csapdával történő elfogását és kilövését Szigliget belterületi részein a rendőrség által kiadott engedély alapján, írta meg a veol.hu.

Ahogy a portál írja, a hazai nagyvadlétszám országos szinten elérte azt a kritikus határt, amely tovább nem tartható, és egyre több települési önkormányzat keresi a megoldást a kialakult helyzetre. A Balatoni Szövetség a szigligeti polgármester, Balassa Dániel kezdeményezésére a közelmúltban az agrárminiszterhez fordult ez ügyben, és végül Szigliget is megkapta az engedélyt a belterületi vadelejtésre, így bizakodhat a lakosság az ezzel összefüggő problémák megszűnésében.

Balassa Dániel polgármester tájékoztatása szerint az első éjszaka négy állatok fogtak be, ám azóta egy sem sétált be a csapdába. A visszahúzódás oka lehet a vaddisznók ellési időszaka, ami ilyenkor aktuális. Ettől függetlenül a csapdázást március végéig folytatják, mert rengeteg kárt okoztak a nagyvadak a településen. Két csapdát helyeztek el Szigligeten, az egyiket a Csonka torony melletti területen, a másikat a nádüzem környékén. Mindkét csapda megközelítése szigorúan tilos, hiszen egyrészt ez akár veszélyes is lehet, másrészt a befogás sikeressége is múlhat rajta

- közölte a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vadállomány

vadállomány-gyérítés

vaddisznó csapda

szigliget