Elbúcsúzhatunk a napsütéstől? Mutatjuk, hol várható zápor, zivatar a hétvégén

HelloVidék   
  Megosztom
Elbúcsúzhatunk a napsütéstől? Mutatjuk, hol várható zápor, zivatar a hétvégén

A HungaroMet előrejelzése szerint, szombaton a ködfoltok feloszlanak, de északnyugat felől hidegfront érkezik, így a kezdeti fátyolfelhős, napos időt követően vastagszik a felhőzet, a nap folyamán átmenetileg beborul az ég. Északnyugatról délkelet felé többnyire gyenge esőt okozó keskeny csapadéksáv vonul végig, amely mögött délután gyorsan szakadozik, csökken a felhőzet. Kevés helyen megélénkül a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére általában 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

A frontfelhőzet és annak széteső csapadéksávja délkelet felé elhagyja hazánkat, ám mögötte is maradnak felhős tájak, nagyobb területen a Nyugat-Dunántúlon és a keleti harmadban. Az ország ez utóbbi részén néhol még előfordulhat gyenge eső, záporeső. A szélcsendes helyeken pára, köd képződhet. Az északi, északnyugati szél helyenként - hajnalban főleg az északkeleti megyékben - megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység szélcsendes helyein ennél hidegebb, a felhősebb Nyugat-Dunántúlon enyhébb lehet az idő.

Vasárnap a pára- és ködfoltok feloszlását követően változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de főleg egy összeáramlási zónában - nagyjából a Miskolc-Szeged vonal széles sávjában - lehetnek erősebben felhős körzetek is, helyenként záporral. Az északnyugati, északi szél nagy területen megélénkül, néhol megerősödik, a középső országrészben viszont gyenge marad a légmozgás. Kora délután 8, 14 fokot mérhetünk, északkeleten lesz a hidegebb.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

eső

zápor

zivatar

szél

hétvége