A tragédia megelőzhető: készülj fel a tűz és a szén-monoxid ellen!

HelloVidék   
  Megosztom
A tragédia megelőzhető: készülj fel a tűz és a szén-monoxid ellen!

A fűtési szezon beköszöntével különösen nagy figyelmet kell fordítani a tűzvédelemre, mivel ilyenkor a fűtőberendezések teljes kapacitással működnek. A lakástüzek legfőbb forrása a nyílt láng használata, márpedig nyílt lángot leginkább a tűzhelyek, kandallók és a kályhák használnak, ezért ilyenkor nagyobb eséllyel keletkezik tűz a lakásban, házban, mint az év többi szakában. A gond az alapvető biztonsági szabályok betartásával sokszor megelőzhető lenne.

A legtöbb tűzesetet a fűtőberendezések meghibásodása, illetve azok helytelen beállítása okozza. A Rockwool sajtóközleménye szerint ez elkerülhető lenne, ha a fűtés, gáz és elektromos berendezések telepítését szakemberek segítségével oldanánk meg. Ezen kívül fontos a berendezések, gázvezetékek, kémények, füstgázelvezetők rendszeres ellenőrzése, felülvizsgálata. Az ellenőrzéseket különösen fontos megejteni még a a fűtési szezon bekövetkezte előtt.

Biztonsági intézkedésként érdemes minden házban tűzoltó készüléket elhelyezni, hogy az esetlegesen kialakult tűzet, minél hamarabb el tudjuk oltani, megelőzni a továbbterjedést, míg kiérnek a tűzoltók.

Ha az esetleges tüzet nem is minden esetben, de annak tovább terjedését megakadályozhatjuk nem éghető építőanyagok használatával. Minimálisra csökkenthetjük az éghető anyagok arányát környezetünkben, például házak szigetelésénél, - legyen az közvetlenül építkezés alatt, vagy meglévő ház utólagos szigetelésénél – válasszunk tűzbiztos, nem éghető kőzetgyapot szigetelőanyagokat.

Az épületeket és a bent tartózkodó embereket, értéktárgyakat ez által megvédik a tűztől, mivel gátolják a tűzterjedést, egy esetleges tűzeset során égve nem csepegnek, és nem fejlesztenek mérgező gázokat sem. Nem utolsó sorban pedig értékes többletidőt biztosítsanak a bent lévő emberek és értéktárgyak mentésére.

A kőzetgyapot szigetelés magát az épület szerkezetét is megóvja a tűz és a hő pusztító hatásától, mivel úgy lett megalkotva, hogy azok még tűz és magas hőmérséklet esetén is stabilak maradjanak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tűz

tűzeset

biztonság

tűzvédelem