Az internet mindenkié: 3 borsodi település kapcsolódott a szupergyors hálózathoz

HelloVidék   
  Megosztom
Az internet mindenkié: 3 borsodi település kapcsolódott a szupergyors hálózathoz

Három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen vált elérhetővé a jövő elvárásainak megfelelő internethálózat a Szupergyors Internet Programnak köszönhetően. A program keretében átadott, 162 millió forint összértékű fejlesztések Bükkaranyoson, Kisgyőrön és Sajópetrin összesen 1458 háztartást érintenek.

A fejlesztések a program második fázisában, a SZIP 2.0-ban megfogalmazott követelménynek eleget téve a legkorszerűbb optikai technológiát biztosítják. Az érintett településeken akár már 2 gigabites csomagot is választhatnak az előfizetők. 2018 végéig közel 6 milliárd forintból, összesen több mint 38 ezer háztartásban épült ki a szupergyors internethálózat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, olvasható a Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében

A kormány feladata, hogy ne csak a nagyvárosokban, sűrűn lakott térségekben élőkhöz jusson el a legkorszerűbb hálózat, hanem a kistelepülésekre is. A magyarországi vezetékes és mobil szélessávúinternet-fejlesztési programja erre ad megfelelő választ. Folyamatos fejlesztések lesznek a jövőben is ezen a területen, hiszen az emberek egyre többet használják az internetet munkára, szórakozásra és elektronikus ügyintézésre.

- mondta el Kara Ákos, infokommunikációért felelős államtitkár.

Fontos szempont a hálózat elérhetősége mellett a szolgáltatás megfizethetősége, a családok terheinek mérséklése is. Az internetszolgáltatások áfáját két lépcsőben 27 százalékról öt százalékra csökkentette a kormány, mondta el az államtikár

Újra fejlődnek, értékes szolgáltatáshoz jutottak a települések. A kormány határozott szándéka szerint a vidéken élőknek ugyanolyan lehetőségeket kell biztosítani, mint a jobb infrastruktúra-ellátottsággal rendelkező települések lakosainak.

- közölte Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

A 2015-ben indult Szupergyors Internet Programban megvalósult fejlesztéseknek köszönhetően az újonnan kiépített 500 ezer végponttal együtt Magyarországon már 2,8 millió háztartásban érhető el vezetékes technológiával a szupergyors internet.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

internet

szupergyors internet

fejlesztés

borsod

borsod-abaúj-zemplén