Jász-Nagykun-Szolnok megyében is hasít a Szupergyors internet

MTI   
  Megosztom
Jász-Nagykun-Szolnok megyében is hasít a Szupergyors internet

Összesen több mint 309 millió forintból újabb négy Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen épült ki szélessávú internet hálózat a Szupergyors internet programban (Szip) - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára Tiszaörsön, a beruházás átadásán.

Kara Ákos elmondta: a tiszafüredi járás négy településén, Tiszaörsön, Tiszaderzsen, Tiszaszentimrén és Tiszaszőlősön, százszázalékos a lefedettség, a Magyar Telekommal a Key-Telecommal partnerségben megvalósult beruházás összesen 2156 háztartást érint. Ezen belül Tiszaörsön 295 háztartásban valósult meg hálózatfejlesztés a program keretében - tette hozzá.

Kiemelte: az egész tiszafüredi járásban csaknem öt és félezer háztartás számára akár másodpercenként 2 gigabit letöltési sebességgel optikai technológiával elérhető az internet. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei fejlesztésekre összesen több mint 3,2 milliárd forintot fordít a kormány.

A Szip program 2015-ös indulása óta - a 2018 végéig kiépített és az elmúlt hetekben kiépült immár több mint 500 ezer új végponttal együtt - Magyarországon több mint 2,8 millió háztartásban érhető el szélessávú vezetékes internet. A Szip idén januárban indult második szakaszában pedig hétről-hétre újabb beruházások átadása várható - tette hozzá.

A Szupergyors internet programra összesen 150 milliárd forintot költ a kormány, ebből mintegy 58 milliárd forint uniós forrás. A program célkitűzése, hogy másodpercenként legalább 100 megabit sávszélességű, lehetőleg gigabit-képes, elsősorban optikai hálózatok épüljenek. A magyar kormány célja, hogy minden magyar ember, minden magyar vállalkozás és minden magyar helyi közösség a digitalizáció nyertesévé váljon - fogalmazott Kara Ákos.

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője az eseményen hangsúlyozta: nem szabad, hogy falun élni minőségileg rosszabb legyen, mint egy nagyvárosban. Ezért hozta létre a kormányzat a Magyar falu programot. Aki az interneten nincs otthon, az lemarad a többiektől, a tiszaörsi gyerekeknek ugyanannyi esélyt kell adni, mint a nagyvárosban élőknek - mondta.

Keresztyénné Nagy Mariann, Tiszaörs (független) alpolgármestere kijelentette: a községben régóta elérhető az internetszolgáltatás és az emberek nagy része használja is. A kiépített szupergyors internethálózat azonban tökéletesíti a hozzáférést, a lendületes, hatékony világháló-használatot.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

internet

szupergyors internet

jász-nagykun-szolnok megye

fejlesztés