Érik a klímakatasztrófa: vízkorlátozást kellett bevezetni Magyarországon

Index   
  Megosztom
Érik a klímakatasztrófa: vízkorlátozást kellett bevezetni Magyarországon

A hőség miatt az ivóvíz-felhasználás korlátozása érdekében néhány órára szombat után vasárnap is csökkentik a nyomást a hajdúnánási vízvezetékekben. A cél alapvetően a fogyasztás, elsősorban az öntözés és a medencék feltöltésének visszafogása - írja az Index.

A májusi nagy esőzések ellenére életbe lépő korlátozásról Hajdúnánás polgármestere számolt be még szombaton. Szólláth Tibor a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. tájékoztatása alapján írta, hogy az esti megfelelő vízellátás érdekében van szükség a felhasználás korlátozására.

A rendkívüli hőség miatt olyan mértékben megemelkedett a település ivóvíz felhasználása, amit a telep már nem tud megfelelően biztosítani

– írta Facebook-bejegyzésében a polgármester.

A cégnél megerősítették, hogy vasárnap is szükség lehet a nyomás csökkentésére néhány órára, ez a magasabb szinteken lévő lakásokban esetenként vízkimaradást is okozhat. Ugyanakkor az intézkedés nem példátlan, tavaly is volt hasonló a nyár folyamán.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

globális felmelegedés

klímaváltozás

klímavédelem

víz

vízkorlátozás

hajdúnánás

tiszamenti regionális vízművek zrt.