Emiatt lehet drágább a lakásvásárlás: mutatjuk, mire lehet számítani

hvg.hu   
  Megosztom
Emiatt lehet drágább a lakásvásárlás: mutatjuk, mire lehet számítani

A Magyar Nemzeti Bank friss jelentése szerint a babaváró hitel miatt tovább drágulhatnak az ingatlanok - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Mint mondták, a jegybank júliusi elemzése szerint, abban a hónapban, amikor elkezdődött a babaváró hitel igénylése, a bankok 5500 házaspárral kötöttek szerződést, mintegy 54 milliárd forint értékben. A hitel felvevők között volt, aki a meglévő hitelének kiváltására költi majd a pénzt, de a többség lakásvásárlásra és/vagy felújításra fordítja a kölcsönt.

Jelenleg a jegybank úgy vélekedik, hogy még 25-40 ezer szerződést kötnek majd a bankok év végéig, körülbelül 250-300 milliárd forint értékben. Mivel ez növeli a keresletet a lakáspiacon, így várhatóan tovább drágulnak majd az ingatlanok. Azt viszont, hogy hol és milyen mértékben emelkednek majd, még nem lehet tudni.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lakás

lakásvásárlás

ingatlan

ingatlan vársárlás

jegybank

nemzeti bank

babaváró

babaváró hitel

babaváró támogatás