Emiatt lehet drágább a lakásvásárlás: mutatjuk, mire lehet számítani

hvg.hu   
  Megosztom
Emiatt lehet drágább a lakásvásárlás: mutatjuk, mire lehet számítani

A Magyar Nemzeti Bank friss jelentése szerint a babaváró hitel miatt tovább drágulhatnak az ingatlanok - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

Mint mondták, a jegybank júliusi elemzése szerint, abban a hónapban, amikor elkezdődött a babaváró hitel igénylése, a bankok 5500 házaspárral kötöttek szerződést, mintegy 54 milliárd forint értékben. A hitel felvevők között volt, aki a meglévő hitelének kiváltására költi majd a pénzt, de a többség lakásvásárlásra és/vagy felújításra fordítja a kölcsönt.

Jelenleg a jegybank úgy vélekedik, hogy még 25-40 ezer szerződést kötnek majd a bankok év végéig, körülbelül 250-300 milliárd forint értékben. Mivel ez növeli a keresletet a lakáspiacon, így várhatóan tovább drágulnak majd az ingatlanok. Azt viszont, hogy hol és milyen mértékben emelkednek majd, még nem lehet tudni.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lakás

lakásvásárlás

ingatlan

ingatlan vársárlás

jegybank

nemzeti bank

babaváró

babaváró hitel

babaváró támogatás