Szerencsétlen gázolás: több kilométert utazott a lökhárítóban a kutya

HelloVidék   
  Megosztom
Szerencsétlen gázolás: több kilométert utazott a lökhárítóban a kutya

Szerető családhoz került az a kutyus, amelyet egy autó lökhárítójából szabadítottak ki Szolnokon, miután Kecskemétről 40 kilométert ott utazott. A Hanna névre keresztelt eb nem csupán új gazdát kapott, de egy másik mentett kutya, Tibi személyében igazi társra lelt - írta meg a Blikk.

Ahogy a portál írja, az egész ország megredülve követte a keverék kutyus kálváriáját. Az ebet Kecskeméten ütötte el egy szerb férfi, aki egy szolnoki hotelbe tartott. Az elütött jószág egyik városból a másikba összesen 40 km-t utazott a lökhárítóba szorulva. Az autós semmit nem vett észre az esetből, nem úgy mint egy szemfüles szerelő. A parkolóban álló autóból azonnal kiszabadította a kutyát, aki egy karcolás nélkül megúszta az esetet. A szerencsés szabadulás után Nagy Marianna civil állatvédő vette gondozásba az ebet.

Nagy szerencse, hogy alig három nap alatt szerető családhoz került, ez egyáltalán nem általános. Vannak olyan négylábúak, amelyek problémásabbak, az átélt traumák egy életen át elkísérik. Mások elfelejtik a velük történteket, kevesebb időt igényel, hogy megszokják új környezetüket. Úgy érzem, Haninál nem lesz gond, mert bár először visszahúzódó volt, hamar megnyílt. Tudtam, hogy Anikóéknál jó helyen lesz, Tibi is egy hasonló temperantumú kutyus

– mondta Marianna.

Az első pillanattól kezdve nem volt kérdés, hogy velünk marad-e Hani. Úgy vágtunk bele, hogy lesz, ami lesz. A története természetesen minket is nagyon megérintett, de nem ismeretlenek számunkra a traumát átélt kutyák. Már jó ideje velünk él Tibi, őt félig megfagyva találták meg az állatvédők. Sajnos, a társa elpusztult tavaly, s azóta nagyon egyedül érezte magát. Most viszont itt van Hani, ők ketten pedig már elválaszthatatlanok. Ugyan az látszik, hogy Hani ingerszegény környezetből érkezett, minden, ami a szeretettel kapcsolatos, ismeretlen számára. Bárhova megyünk sétálni, vagy akár csak az udvarra játszani, már rohanna vissza a házba, mintha attól félne, hogy megszűnik az a kényelem, ami most megadatik neki

- mondta Hasznos-Vermes Anikó, a kutyus új gazdája.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kutya

autó

baleset

autóbaleset

kóbor kutya

eb

gazda

állatmentés

állatmentő