Az összefogás ereje: százezreket gyűjtöttek a leégett mucsi ház lakóinak

HelloVidék   
  Megosztom
Az összefogás ereje: százezreket gyűjtöttek a leégett mucsi ház lakóinak

A háromtagú családnak még szombat éjjel égett le az otthona, hajnalban elektromos tűz ütött ki náluk. A ház lakhatatlanná vált, a tetőt is meg kellett bontani. A helyiek adományokat gyűjtenek a megsegítésükre.

Az év végén egy mucsi családnak leégett az otthona. Még szombat hajnalban ütött ki náluk elektromos tűz, aminek az eloltásához négy tűzoltó autó érkezett: a bonyhádi, dombóvári és szekszárdi hivatásos tűzoltók küzdöttek a lángokkal. A családi ház tetőszerkezete, fürdőszobája, konyhája és melléképülete lángolt, a tetőszerkezetet meg is kellett bontani az oltási munkálatokhoz. Oltás közben egy gázpalackot is kihoztak az épületből. A tűzoltók órákig dolgoztak a helyszínen, de megfeszített munkájuk ellenére

- számol be a Teol.hu.

A házban egy háromtagú család élt: apa, anya és kiskorú gyermekük. A tragikus esemény után a szülők három felnőtt gyerekük egyikéhez költöztek. Már elkezdték visszaépíteni a ház tetőszerkezetét, a két melléképületet majd tavasszal állítják helyre.

A mucsi tó tulajdonosa, Maczik Zoltán például horgászversenyt rendezett, aminek a 322 ezer forintos bevételét nekik ajánlotta fel. Az önkormányzattól is kaptak támogatást, a falu lakosai emellett részt vettek a romok eltakarításában, és segítik a károsultakat, további gyűjtéseket szervezve. Egy számlaszámot is közzétettek, amire már érkeznek az utalások.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

leégett ház

adománygyűjtés