Változások a Tiszán: hétfőtől járőrhajó ellenőrzi a forgalmat

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Változások a Tiszán: hétfőtől járőrhajó ellenőrzi a forgalmat

Járőrhajó ellenőrzi hétfőtől a Tiszán a vízi forgalmat és az államhatár jogellenes átlépését. A hajót szombaton szállítják Budapestről a helyszínre: a jármű először a közúton, majd a Tiszát elérve halad tovább Szegedig.

A Magyar Honvédség Parancsnokságának segítségét kérte az Országos Rendőr-főkapitányság a határ Csongrád megyei szakaszán kialakult helyzettel kapcsolatban. Az információk szerint a Tisza folyón és a Holt-Tiszán keresztül próbálják átlépni az illegális határátlépők Magyarország határát csónakok, illetve más vízi járművek segítségével.

Szombaton a reggeli órákban közúton szállítják a hajót a fővárosi hadikikötőből Kiskörére, ahonnan a Tiszán halad tovább a jármű a Kisköre Vízlépcső Szeged útvonalon. A HM kiemelte, hogy a szállítás a közúti forgalmat nem akadályozza.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

járőr

hajó

tisza

határ

csongrád megye