Kiderült, miért grasszálnak lovas és kutyás rendőrök Nógrádban

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült, miért grasszálnak lovas és kutyás rendőrök Nógrádban

Elsősorban a gépkocsival nehezen megközelíthető helyeket, így az erdőket, illetve az oda vezető közutakat, hétvégi házas övezeteket és gyümölcsösöket járják be. A megerősítő erők jelenlétének fő célja, hogy növeljék a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét, javítsák a helyi rendőri erők reagálóképességét, és megelőzzék vagy megszakítsák a jogsértő cselekményeket.

A Készenléti Rendőrség kutyás és lovas járőrei január 10-től január 31-ig szolgálatot teljesítenek a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén.

A megerősítő erők jelenlétének fő célja, hogy növeljék a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét, javítsák a helyi rendőri erők reagálóképességét, és megelőzzék vagy megszakítsák a jogsértő cselekményeket.

A lakosság a lovas és kutyás rendőrökkel az eddigi időszakban Szécsény és Salgótarján város rendőrkapitányságainak illetékességi területén találkozhatott, de a jövőben a megye más területén is látnak majd el szolgálatot.

A Police.hu egy videót is közzétett erről:

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nógrád megye

kutyás rendőr

lovas rendőr

készenléti rendőrség