Multifunkcionális sportcsarnok épült Sárváron: a mozgás mellett mozizhatunk is

MTI   
  Megosztom
Multifunkcionális sportcsarnok épült Sárváron: a mozgás mellett mozizhatunk is

Átadták a közel ötezer négyzetméter alapterületű Sárvár Aréna elnevezésű sport- és kulturális központot, amely a NB II-ben játszó sárvári kézilabdacsapat új otthona lesz és számos szolgáltatást kínál a látogatóknak. A multifunkcionális sportcsarnokban edzőterem, konferenciaterem, fitnesz terem, fallabda- és tekepálya is helyet kapott, valamint része egy 3D-s filmek vetítésére szolgáló 153 férőhelyes mozi is.

Hivatalosan is átadták a 3,4 milliárd forintos beruházással készült, közel ötezer négyzetméter alapterületű sárvári sport- és kulturális központot, amelynek felépítését 2 milliárd forinttal támogatta a magyar állam. A két éven át tartó építkezés után a próbaidőszakra már két hónapja birtokba vehették a sárváriak az új létesítményt. A próbaidő alatt több mint 25 ezren látogattak el az új arénába.

Az ezer ember befogadására alkalmas Sárvár Aréna az NB II-ben játszó sárvári kézilabdacsapat új otthona lesz, a 600 fős lelátóval rendelkező csarnok kosárlabda, röplabda, futball, futsal, asztalitenisz, karate és kick-box versenyek megrendezésére is alkalmas.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint az új sport- és kulturális központ része mindannak, amit a kormány meghirdetett, amelynek jegyében épülnek az iskolák, épülnek a tornatermek, és amelynek célkitűzése, hogy legalább minden járásban legyen egy uszoda, hiszen több ezer éve közismert, hogy "a szellem virágzásának feltétele az egészséges, szép test". Kiemelte, hogy a sport erősíti és egészségessé teszi a szervezetet, nemes versenyre késztet, amelynek során a gyarló emberi tulajdonságok nem érvényesülnek, a tiszta teljesítmény áll a középpontban.

Sárvár polgármestere azt mondta, az új sport- és kulturális központ illeszkedik abba az elképzelésbe, hogy a település több területen is "ötcsillagos élményt adó" város legyen az ott élőknek és az oda érkezőknek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

sárvár

sport

szabadidő

kultúra

aréna