Jó hír a szekszárdiaknak: új háziorvosi rendelő és ügyeleti központ épül

MTI   
  Megosztom
Jó hír a szekszárdiaknak: új háziorvosi rendelő és ügyeleti központ épül

Orvosi ügyeleti központ és háziorvosi rendelő építése kezdődik Szekszárdon. A védőnői szolgálat is az új helyszínre kerül, amely hatalmas előrelépés lehet, hiszen a jelenlegi helyén méltatlan körülmények között működik. A központot egy közel kétezer négyzetméteres épületben alakítják ki.

Orvosi ügyeleti központot és háziorvosi rendelőt építenek Szekszárdon: a több mint 300 millió forintos beruházás munkaterületét szerdán adták át a kivitelezőknek. A központot egy 1700 négyzetméteres, Ybl Miklós utcai épületben alakítják ki. Az épület földszintjén a központi ügyeleti helyiségek mellett, felnőtt háziorvosi rendelő kap helyet, az emeleten pedig a védőnői szolgálatot helyezik majd el.

A Szabó Dezső utcában épülő orvosi rendelőben két körzet felnőtt betegeit látják majd el.
Mindkét beruházás 2021. februárban fejeződik be, a munkához a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból elnyert, összesen 246 millió forintos támogatást az önkormányzat 67 millió forinttal egészíti ki.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

fejlesztés

szekszárd

egészségügy

rendelő