Lemondták a március 15-ei rendezvényeket: ezekben a városokban már biztos nem lesz ünnepség

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Lemondták a március 15-ei rendezvényeket: ezekben a városokban már biztos nem lesz ünnepség

Több városban is jelezték, hogy elmaradnak a március 15-ei ünnepségek a koronavírus veszélye miatt. A településeknek a legfontosabb a megelőzés, ezért a nagyobb létszámú önkormányzati megemlékezéseket számos helyszínen lemondták. A HelloVidék összegyűjtötte az aktuális listát: ezeken a településeken már biztosan elmarad az ünnepség.

Több városban is bejelentették, hogy elmaradnak a március 15-ei ünnepségek a koronavírus veszélye miatt. Zalaegerszegen a polgármester közelménye szerint a közösség biztonsága és egészsége a legfontosabb, ezért a városban elmarad a március 15-ei városi ünnepség. A polgármester azt kéri, hogy a város minden hivatalos, iskolai és civil közössége "mérlegelje az előttünk álló időszakban a nagyobb létszámú programok megtartását". Kitért arra is, hogy a város vezetése és képviselő-testülete néma főhajtással és koszorúzással fogja leróni tiszteletét 1848-49 hőseinek emléke előtt. Úgy fogalmazott:

egyénileg, kokárdával és a lakóépületek fellobogózásával "mindannyian kifejezhetjük hálánkat a szabadságért küzdő őseinknek.

Zalaegerszegen továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg. A legfontosabb az, hogy mindent megtegyenek a megelőzés érdekében - írta a polgármester.

Veszprémben is elmaradnak a március 15-ei nemzeti ünnep programjai. A polgármester azt írta: Veszprémben továbbra sem tudnak koronavírussal fertőzött betegről, de az operatív törzs szakmai ajánlását követve a védelmi bizottság elnökével és az ellenzéki frakciók vezetőivel folytatott egyeztetésen arra jutottak, hogy a vírus veszélye miatt nem tartják meg a hagyományos emlékező tömegrendezvényeket.

Nagykanizsán is a város polgármestere jelentette be közösségi oldalán, hogy az Operatív Törzs ajánlása nyomán a megelőzésre tekintettel és egyeztetve a közgyűlés tagjaival sajnos a városi március 15-ei szervezett ünnepi programokat le kell mondaniuk.

Eddig ezeken a településeken jelentették be a fent felsoroltakon kívül, hogy elmaradnak március 15-ei rendezvények szintén a járvány megelőzésére hivatkozva:

  • Szeged
  • Makó
  • Debrecen
  • Kaposvár
  • Hajdúnánás
  • Hajdúhadház
  • Nádudvar
  • Békéscsaba
  • Hódmezővásárhely
  • Kecskemét
  • Bicske
  • Keszthely
  • Esztergom

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

március 15

forradalom

ünnepség

megemlékezés

koronavírus

járvány