Szabadok lettek: kokárdás gólyákat eresztettek szélnek Hortobágyon

HelloVidék   
  Megosztom
Szabadok lettek: kokárdás gólyákat eresztettek szélnek Hortobágyon

A madarak többsége évek óta élt rabságban, valamilyen sérülésből lábadozva a Hortobágyi Madárkórházban, most azonban eljött az idő, hogy visszatérjenek a természetbe.

Nemzeti színű szalaggal a nyakukban engedtek szabadon 15 gólyát Hortobágyon, ahol már hagyomány, hogy így emlékeznek a forradalomra, számolt be az RTL Klub híradója.

A gólyák, amint újra szabadok lettek, csatlakoztak az Afrikából éppen visszatért társaikhoz, majd elindultak fészkelő helyet keresni. Legtöbbjük nem ment messzire: a park felett keringtek, hogy minél hamarabb fészkelőhelyet találjanak.

A kokárdákat egyébként szándékosan úgy rögzítették, hogy az elengedés pillanatában, de legkésőbb az első szárnycsapások után leessenek, hogy ne zavarják a madarakat további életükben.

A gólyákon kívül gyógyult egerészölyveik is visszanyerhették szabadságukat, akiket látogatók engedtek útjukra.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gólya

madármentés

hortobágyi madárkórház

kokárda

egerészölyv