Tisza-tó közepén vonult karanténba: ilyen az élet egy lakatlan szigeten

HelloVidék   
  Megosztom
Tisza-tó közepén vonult karanténba: ilyen az élet egy lakatlan szigeten

Őrültségnek hangzik, de Ljasuk Dimitry önként választotta a „maradj otthon”-nak ezt a formáját. Egy komfort nélküli kunyhóba költözött a Tisza-tó egyik kis szigetére, egyedül, mindentől távol, de a természethez a lehető legközelebb - írja a Turista magazin.

Ahogy a portál írja, közel két hete lakik a Tisza-tó szigetén a férfi, aki eredetileg készülő téli filmjében szeretett volna használni egy jelenethez az elhagyatott kunyhót.

Ljasuk Dimitry most közzétett videójában felvillannak képek a szigeten töltött napjaiból, megismerhetjük a helyet, ahol játszódni fog a film. De ez a játék most maga az élet

- írja a magazin.

Az élet úgy hozta, hogy most mindenkinek lehetőséget ad arra, hogy kicsit magába nézzen, emberi kapcsolataival foglalkozzon, még ha csak online is. Ez a helyzet most mindenkit arra kényszerít, hogy ki kell lépnie a komfortzónájából. Valószínű, már nem lesz ugyanolyan ez a világ, mint volt. Hiszem, hogy amikor ennek vége, egy szebb világra ébredünk, amiben azonban épp sokkal nehezebb lesz anyagilag, mint volt

- mondja Dimitry.

Az apró kunyhó, amibe beköltözött, eredetileg a kiskörei strandon állt, viszont a készülő film kedvéért az Abádszalóki és Kiskörei Önkormányzat segítségével került erre a szigetre, amely a KÖTIVIZIG tulajdona. Dimitry eredetileg március 15-ig akart maradni, de a megváltozott élethelyzet miatt inkább tovább maradt.

A szigeten megszűnt a pénz fogalma és jelentősége, aminél sokkal értékesebb a tiszta víz, vagy a kis kályha, vagy egy hal megfogása. Az élet lelassult itt, és az idő fogalma is megváltozott, a nappal kelek és éjjel fekszem. Néha azt sem tudom, milyen nap van, de nem is számít. Egy stabil dolog van most az életben, a természet körforgása, a nappalok biztos váltakozása, az éledő természet szépsége, az állatok, akik mintha boldogabbak lennének, hogy az ember most nem jár közéjük. A repülők nem járnak, csend van

- meséli Ljasuk Dimitry.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tisza-tó

karantén

önkéntes karantén

lakatlan sziget

sziget