Szülők figyelem: változik az iskolai beiratkozás a koronavírus miatt

HelloVidék   
  Megosztom
Szülők figyelem: változik az iskolai beiratkozás a koronavírus miatt

Fontos időszak indul az általános iskolát választó szülőknek, hiszen a mai nappal kezdődik az általános iskolai beiratkozás, amit idén a koronavírus-járvány miatt az eddigitől eltérő módon lesz lehetőségük intézni - írja az Eduline.

A portál információi szerint a mai nappal indul az általános iskolai beiratkozás, ám a koronavírus-járvány miatt ebben az esetben is cél a személyi kontaktus minimalizálása. A szülök, ezért e-mailben, telefonon, valamint a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

Idén április 6-24. közé esik a szeptember 1-jétől tankötelessé váló gyermekek iskolai beíratásának időpontja. Fontos, hogy ezek a dátumok a nem körzetes iskolákat érintik, a körzetes iskolákba való beiratkozás hivatalból fog megvalósulni április 28-áig.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár még korábban elmondta, hogy az Oktatási HIvatal minden körzetes intézmény fenntartónak már március elején átadta a hozzá tartozó gyermekek adatait.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

oktatás

iskola

tanév

beiratkozás